IZOLACIJSKA POMLAD V 4. SKUPINI

22. 5. 2020

Počasi zaključujemo prvi del pomladi, ki pa je bil letos drugačen, kot smo ga bili navajeni. Prva dva tedna v marcu smo še preživeli v skupini, nato pa so nas presenetili ukrepi varovanja zdravja in smo odšli domov v izolacijo. Kljub temu smo že v prvih dveh tednih v marcu uspeli doživeti kar nekaj stvari.

Verjetno je bil najbolj vznemirljiv dogodek, ko je Tobija s tekmovanja v smučanju prinesel medaljo! Med konkurenco fantov je zasedel 2. mesto. Čestitamo! Zabaven je bil tudi nagradni izlet za Timija in Maja, ki sta se v preteklih dveh mesecih najbolj izkazala. Skupaj z vzgojiteljem so odšli v kino in si ogledali film Ježek Sonic. Ker sta bila marca dva posebna dneva, eden namenjen ženskam (dan žena) in eden namenjen moškim (40 mučenikov), smo se veliko pogovarjali tudi o tem.

Kot že omenjeno, so nas drugi teden marca presenetili ukrepi o izolaciji. Hitro smo spakirali vse stvari, uredili skupino, sobe ter se za nedoločen čas poslovili od ostalih članov skupine. Nekateri so se veselili prostih dni doma, spet drugi smo bili bolj v skrbeh. Prvi teden bivanja doma si je večina vzela prosto in čas namenila družini. Po pošti so prišla tudi navodila za šolsko delo. Na tej točki bi se radi zahvalili tudi staršem, ki so zavihali rokave in se postavili v vlogo učiteljev. Hvala vam! Tudi učitelji niso počivali, trudili so se snov predstaviti na čim bolj zanimiv način, pomagati z video klici in preko e-poštnih sporočil. Tudi vam hvala! S skupnimi močmi se nam je uspelo dokaj uspešno prebiti skozi šolanje na domu. Svoj del domačega dela pa sta dodala tudi vzgojitelja in vsak teden pripravila nekaj nalog za preganjanje dolgčasa. Tako smo izdelovali spomladansko-velikonočno dekoracijo (origami zajčke), se pogovarjali o varni uporabi interneta, naredili #ostanidoma, anketirali starše, pokazali kje najraje preživljamo proste dni itd. Nismo pozabili niti na materinski dan. Veliko pa se nas je lotilo tudi drugih stvari, kot so peka piškotov, igranje kitare, igranje računalniških igric, poslušanje glasbe, peka na žaru, sestavljanje traktorskih priključkov, ustvarjanje z lesom in še in še. Zelo smo veseli, da so končno tukaj prvomajske počitnice, da se res spočijemo. Maja pa se, čeprav z maskami na obrazih, z večino spet vidimo nazaj v skupini.

4. skupina