JESENSKI VETER V JADRIH 4. SKUPINE

23. 11. 2022

Po dveh mesecih poletnih počitnic je 4. skupina ponovno odprla svoja (tokrat čisto nova) vrata in v skupini je ponovno možno slišati živžav. Šolsko leto smo začeli v drugačni zasedbi. Lanskoletno zasedbo zastopa pet lanskih članov – štirje fantje in en vzgojitelj, pridružili pa so se še štirje novi člani – dva fanta in dve vzgojiteljici. Po začetnem zadrževanju v pristanu, ko smo še spoznavali drug drugega, smo pogumno zapluli v širno morje.

Večino septembra smo preživeli zunaj. Odšli smo na izlet s kolesi, veliko časa preživeli na igrišču, delali na EKO vrtu, se posladkali s sladoledom itd. V Ljubljani smo obiskali Hišo iluzij in preverili svoje spretnosti. V skupini smo uredili oglasno desko, kjer imamo shranjene pomembne informacije za nemoteno delovanje skupine. Praznovali smo tudi prvi skupni rojstni dan. Ob tej priložnosti smo spekli okusno meso na žaru in se igrali družabne igre.

Zadnje tople dni v oktobru smo izkoristili za spoznavni vikend, ki smo ga preživeli v majhnih kočah na Rakitni. Spoznali smo okolico Rakitne, njeno preteklost in živali, ki tam bivajo. Preizkusili smo se tudi v jahanju konj, peki jabolčnega zavitka in bili smo skoraj kot pravi lovci. Zvečer smo posedeli ob ognju, si sami pripravili večerjo in se še bolje spoznali.

V skupini tudi oktobra nismo počivali. Osredotočili smo se na cilje, ki jih želimo letos doseči, si izposodili knjige v knjižnici, imeli kino večer, jesensko okrasili skupino in ob tem sami izrezljali strašne buče. Ker smo se v tem času že bolje spoznali in se sprostili, je prišlo tudi do prvih konfliktov. Veliko smo se pogovarjali o odnosih med nami in iskanju vloge v skupini. Začelo se je bolj resno delo za šolo, ob tem lahko občutimo tudi različne pritiske in nemoč. Vse to poskušamo skupaj premagati in se spodbujati, da dosežemo željene ocene.

V prostem času smo začeli z obiskovanjem različnih interesnih dejavnosti, ki spodbujajo naša zanimanja. Poleg tega prosti čas preživljamo kar se da aktivno – priprava na ribarjenje, risanje, šport itd. Letošnja novost – samostojna priprava večerij nas je še dodatno spodbudila, da smo poprijeli tudi za kuhalnice. Ugotovili smo, da je med nami kar nekaj malih »chefov«. Med drugim smo se naučili tudi, kako pripraviti pico.

Čeprav morje ni vedno mirno, si poskušamo narediti kar se da lepo plovbo. Tisti, najbolj zaslužni za prijetno vzdušje v skupini, so za nagrado odšli v skakalni center Woop. Pred počitnicami smo skupaj naredili idejni načrt preživljanja počitnic, nato pa se odpravili na zaslužene počitnice!

Upamo, da zadnji del koledarskega leta v naša jadra prinese novo moč, toplino in čarobnost, da kar se da mirno priplujemo do novoletnih počitnic.