JUNAKI NAŠEGA ČASA

29. 5. 2019

 

Prostovoljstvo se je med našimi učenci dodobra zasidralo in že več let sodelujemo z Deos Medvode. V letos smo sodelovali na natečaju Slovenske filantropije in prejeli naziv Junaki našega časa. Priznanja, nagrade in zastave tega projekta smo prejeli na slovesnem dnevu prostovoljstva, 14. maja 2019, v Črni na Koroškem.

Iz rok predsednika vlade, g. Marjana Šarca, smo prejeli plaketo in zastavo Junaki našega časa. Na svojem fb profilu je zapisal: »V tem svetu vendarle nekaj velja pomagati sočloveku in za to ne pričakovati plačila. Ampak to narediti za boljši svet in tudi za boljšo in lepšo našo državo. Ne nazadnje tudi naša država temelji na prostovoljstvu, in dokler bo tako, se nam ni treba bati za prihodnost.«

Na prireditvi je naziv Prostovoljcem prijazno mesto prejela tudi Občina Medvode. G. župan, Nejc Smole, je na svojem fb profilu zapisal: »V torek je Občina Medvode že drugo leto prejela naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, ki ga podeljuje Slovenska filantropija. V tem tednu, ko praznujemo nacionalni teden prostovoljstva bi se želel še posebej zahvaliti vsem vam, ki del svojega časa namenjate tudi prostovoljnemu delu na premnogih področjih.
Hvala vam! Zaradi vas je naša skupnost lepša in bolj prijetna.
Ne morem pa mimo tega, da priznam, da sem se na torkovi prireditvi, kot župan kar “bolj pokonci nosil”, saj so priznanja iz naše sredine prejeli kar dvoji junaki današnjega časa – prostovoljci iz OŠ Preska in VIZ Frana Milčinskega Smlednik.
Hvala mentorjem in bravo naši mladi! Ponosni smo na vas!«