KAKO CVETIMO V 4. SKUPINI

10. 5. 2023

Pomlad je v polnem razmahu in tudi mi smo v polnem zagonu. V pomladnem času smo medse povabili dve študentki, ki sta nam predstavili veliko novih stvari. Z eno od študentk smo odšli v gozd, kjer smo nabrali naravne materiale za izdelavo mostu povezanosti. Tudi v skupini se trudimo vedno znova graditi mostove med nami in iskati srednjo pot. Da smo povezani in znamo sodelovati, smo pokazali tudi v socialnih igrah, kjer smo s skupnim sodelovanjem dosegli cilj. Tudi druga študentka nam je pripravila aktivno dejavnost. Predstavila nam je igro Spikeball, ki smo jo povezali s fair playem. Ugotovili smo, da je tako igra prijetnejša, pa tudi na splošno v življenju nam je vsem lepše, če igramo po pravilih in smo pravični. Poleg aktivnih dejavnosti smo se veliko pogovarjali tudi o aktualnih temah – o dnevu žena, pravicah in dolžnostih otrok, medvrstniškem nasilju in praznikih, ki so nas čakali v začetku maja.

Pomlad se kaže tudi na stenah naše skupine, saj smo jo okrasili z metuljčki in cvetočim travnikom. Ustvarjali smo darila za starše ob materinskem dnevu in skupinsko sliko odtisov rok, ki jo bodo dopolnjevale naslednje generacije. Ustvarjalni pa smo bili tudi v kuhinji ob praznovanju rojstnega dne vzgojitelja in peki sladice. Lahko bi rekli, da postajamo pravi mojstri kuhanja. Da ne boste mislili, da se skrivamo pred soncem. Tudi zunaj preživimo veliko časa. Odšli smo na ribolov, delali na eko vrtu in veliko časa preživeli na igrišču pred zavodom. Nogomet in rolanje sta na dnevnem redu, občasno pa se s kolesi zapeljemo do Dragočajne. Na nagradni izlet sta tokrat odšla učenca z najvišjimi tedenskimi ocenami. Ker sta oba ljubitelja filmov, sta si izbrala ogled filma v kinu. Vsi skupaj pa smo odšli na izlet v Preddvor, kjer smo se sprehodili okrog jezera in si privoščili pico.

Zdi se, da pomlad v nas prebuja optimizem, kar se pozna na pozitivnem vzdušju v skupini. Lahko bi rekli, da kar cvetimo! Se pa zavedamo, da nas do konca šolskega leta čakata še dva naporna meseca in se ne smemo prehitro veseliti. Čaka nas predvsem delo za šolo, da vsi uspešno zaključimo razred in lahko brezskrbno uživamo poletne počitnice.