LIKOVNA KOLONIJA ZBILJE

18. 6. 2021

V sredo, 16. 6. 2021, je ob Zbiljskem jezeru potekala likovna kolonija. Sodelovali so udeleženci iz društva Barka, starejši iz DEOS Medvode, člani Centra Korak iz Kranja in osnovnošolci iz VIZ Frana Milčinskega Smlednik. Kolonije so se udeležili Urška, Nik in Mykhailo. Dogodek je uradno otvoril župan Občine Medvode, g. Nejc Smole.

Slikarki Andreja Eržen in Renata Grmovšek sta ob začetku kolonije vse lepo pozdravili in s pomočjo slikovnega gradiva predstavili temo slikanja. Nato so razdelili materiale za slikanje in udeleženci so začeli z delom. Ob usmerjanju slikark so nastali čudoviti izdelki. Cilj likovne kolonije pa ni bil le razvijanje likovnih spretnosti, pač pa tudi medgeneracijsko sodelovanje, odkrivanje naših podobnosti in razlik, spoznavanje novih ljudi in ustvarjanje novih prijateljstev. Komaj čakamo, da se bomo spet družili in skupaj ustvarjali.

Likovna kolonija je aktivnost v okviru projekta “Umetnost sodelovanja ranljivih skupin ljudi”, ki ga Društvo Barka izvaja v sodelovanju s partnerji DEOS Center starejših Medvode, Vzgojno – izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Občina Medvode in Kabelska televizija Medvode.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.