PREDPRAZNIČNO VZDUŠJE V 4. SKUPINI

8. 1. 2023

Predpraznični čas, ko se je jesen prevesila v zimo, smo v 4. skupini preživeli zelo pestro. Že v novembru smo se začeli pripravljati na decembrske praznike in obdarovanja, ki k temu sodijo. Pripravili smo voščilnice in darilca za starše ter socialne delavce. Ker smo bili zadolženi za organizacijo novoletne prireditve, smo se intenzivno posvetili tudi temu. Okrasili smo dvorano, kjer je prireditev potekala, hkrati pa smo okrasili tudi svojo skupino. Tako smo si pričarali del čarobnega decembrskega vzdušja, ki ga marsikdaj primanjkuje. Poleg rednega dela za šolo in v skupini smo težko našli prostor za dodatne izlete in druženja. Vseeno smo si vzeli čas za ogled kino predstave, hokejske tekme, posestva Brdo in praznično okrašenega Kranja. Novembra in decembra sta dva brata praznovala rojstni dan, kar smo proslavili z večerjo in druženjem skupine. Skupno večerjo smo imeli tudi zadnji skupni dan v letu 2022. Zaželeli smo si slavnostne večerje ob polnjenem piščancu in dobrotah, ki sodijo zraven.

Nismo pa samo dobro jedli. Vse skupaj smo zagotovo pokurili na 21-kilometrskem pohodu iz Cerknice v Lož oziroma 42-kilometrskem pohodu iz Smlednika do Vrbe. Vmes smo kondicijo nabirali na domačem igrišču in v telovadnici. V zimskem času, ko se zgodaj stemni, je priljubljena igra Slepe miši. Obnovili smo tudi kolekcijo oblačil z nakupi in urejali pričeske v skupini. Tako smo konec leta pričakali v boljši formi in z novim videzom.

V tem času se je ponovno spremenila tudi zasedba v skupini. Sprejeli smo novega člana skupine, enega pa premestili. Ponovno smo potrebovali nekaj navajanja na novo dinamiko, ki se še vedno vzpostavlja. Ob koncu leta smo si, tako kot na prireditvi, zaželeli, da si med prazniki vzamemo čas za naše najbližje, jim podarimo objem, jim povemo, da smo nanje ponosni in jih imamo radi. Naj bo to čas topline in miru. Ob novem letu pa si voščimo obilico zdravja, uspehov in poguma za nove začetke, ki nas vodijo po še neznanih poteh. Tudi vsem vam želimo, da vam leto 2023 prinese radost, uresniči skrite želje in vas napolni z upanjem.