UČENJE JE ZABAVNO V 2. SKUPINI

25. 3. 2022

Prvi šolski dan smo začeli z urejanjem atrija in piknikom dobrodošlice. Ob prijetnem kramljanju je dišalo tudi po žaru. Lepe, tople in sončne dneve smo v popoldanskem času izkoristili za kopanje v Savi. Odpravili smo se tudi na morje, kjer smo spoznali osnove potapljanja na vdih.

Ob rojstnodnevnih praznovanjih se radi skupaj poveselimo za obloženo mizo. Pravila in hišni red smo spoznavali in utrjevali ob pisanju plakata, katerega smo predstavili staršem na roditeljskem sestanku.

Lotili smo se tudi kuhanja in organizirali tekmovanje v Masterchefu 2. skupine. Prva jed je bila priprava palačink, ki se je je zelo pogumno lotil Aljaž. Vsi fantje v skupini so pripravili jedi, ki smo jih na koncu tudi ocenili. V zelo izenačenem boju je v tej kategoriji zmagal Kolja z minimalno prednostjo.

Radi tudi gobarimo in iščemo zanimive gobe v bližnjih gozdovih. Vedno naberemo nekaj primerkov, ki jih potem v atriju ločimo, razstavimo, poimenujemo in določimo primernost za uživanje. Našli smo kar veliko marel, ki smo jih panirali ali spekli. Ob tem smo v jesenskem času nabrali tudi sladki kostanj ter imeli kostanjev piknik.

Novoletni čas je popestrila lepa dekoracija snežakov in okraskov, ki smo jih izdelali in razstavili po skupini. Potrudili smo se pri pripravi slavnostne večerje. Okusno sladico nam je pomagala narediti ga. Melita in nastala je zelo okusna torta.

Izkazali smo se tudi pri opravljanju šolskih obveznosti in prejeli nagrade za uspešno delo. Aljaž je bil večkrat učenec meseca, enkrat pa je uspelo naslov pridobiti Jasminu. Najbolj smo se razveselili čokolad, ki smo jih prejeli za uspešno prehojene poti v Vrbo in Lož.

Ob četrtkih smo se podali na kakšen daljši sprehod. Obiskali smo Bled in prehodili pot okoli jezera. Večkrat smo osvojili tudi vrh Smledniškega gradu, kamor se radi vračamo.

Na vseh naštetih aktivnostih in dogodkih smo krepili medsebojne vezi in postajamo vedno bolj uigrana ekipa.