ZIMOVANJE V PLANICI

25. 3. 2013

V petek, pred začetkom zimskih počitnic, smo se Nataša, Nejc, Rok, Kenan in Blaž odpravili na zimovanje v Planico. Spremljala sta nas vzgojitelja Sergeja in Miha.

Nastanjeni smo bili v CŠOD Planica. Prvi dan smo pojedli kosilo, uredili sobe in se na tekaških smučeh odpravili do doma v Tamarju. Ob medsebojnem spodbujanju smo prav vsi premagali bolj ali manj zahtevne vzpone. V domu smo popili čaj in se nato odpravili nazaj proti Planici. Spust je bil zanimiv in tudi padci nam niso pokvarili razpoloženja. Zvečer smo se najedli in komaj čakali, da odidemo počivat. Naslednji dan nas je pričakalo sonce in idealne snežne razmere. Izkoristili smo jih za smučanje v Kranjski Gori. Kdor na začetku še ni obvladal pluženja, se je na koncu dneva že počutil kot star smučarski maček. Ko se je bližala zadnja vožnja, smo vsi hiteli, da je ne zamudimo. Kljub utrujenosti nam je bilo kar malo hudo, ko je bilo naše pustolovščine konec. Preden smo se prijetno utrujeni odpravili spat, smo si (poleg večerje) privoščili še telovadbo, skakanje na mali prožni ponjavi, hokej in plezanje.

Zadnji dan pa nas je zima razveselila z obilno pošiljko snega. Tako smo zadnje trenutke izkoristili za smučanje na smučišču za domom. Do kosila smo še do potankosti izpilili zavoje, po njem pa smo se siti odpravili domov. Za konec nas je čakala še adrenalinska vožnja po zasneženi cesti. Zadovoljni in z željo po ponovitvi, smo se vrnili k domačim.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili te nepozabne trenutke.